donderdag 16 november 2017

Workshops BEGINSELEN VAN HET MANDALA TEKENEN


Gisteren weer een fijne workshop gegeven in het kader van de BEGINSELEN VAN HET MANDALA TEKENEN.

Deze bijgaande mandala kan nog een kleurtje gebruiken, maar het resultaat is al leuk. Uit de les cirkelverdelingen maken met de geodriehoek of gradenboog, gecombineerd, in dit geval, met de lemniscaat.
Ergens doet ie me een beetje denken aan een roosvenster, anderzijds lijkt het wel of er 12 Egyptische scarabeeën naar het middelpunt onderweg zijn.

De Scarabee is in de Egyptische mythologie een heilig dier. De reden hiervoor is dat de oude Egyptenaren dachten dat de mestkevers zich zonder voortplanten wisten te vermenigvuldigen, dat ze als het ware gewoon spontaan vanuit de mestballen die ze draaiden tevoorschijn kwamen.
Toen wist men nog niet dat de kever haar eieren legt in de uitwerpselen van de dieren waarvan ze hun ballen draaiden. De eieren komen dus uit in de mestbal, daar leven de larven ook en ook de pop van de larven komt uit in de mest, hierdoor lijkt het dus als het ware alsof de mestkever uit de mest ontstaat.
In oude hiërogliefen die archeologen gevonden hebben, staat een afbeelding van de mestkever vaak vermeld met de medeklinkers “xpr”. Wetenschappers die zich gespecialiseerd hebben in Egypte, vertalen deze medeklinkers vaak als “ontstaan” of “scheppen”.
De mestkever werd in het oude Egypte verbonden aan de God Chepri, wier naam niet geheel toevallig bestaat uit dezelfde drie medeklinkers. Chepri staat bekend als de God van de zonsopgang, de ballen die door mestkevers gemaakt en vooruitgeduwd worden, vertonen gelijkenis met de zon die door Chepri aan de hemel gezet wordt.

Dat even als uitstapje naar de Egyptische mythologie, die spontaan even naar voren kwam door het tekenen van deze mandala.

Heb jij ook interesse om aan de slag te gaan met Mandala Tekenen, maar weet je niet goed hoe, heb je tips en inspiratie nodig? Wil je liever onder begeleiding aan de slag met Mandala Tekenen, omdat je er nog geen ervaring in hebt of misschien wil je oude kennis en vaardigheden weer eens opfrissen? Advies over tekenmaterialen? Hoe dan ook...

Je bent van harte welkom een afspraak te maken in het Mandala Atelier van De Witte Waterlelie - Praktijk voor Bewust Zijn in Beuningen bij Nijmegen.

Workshops kosten 20 euro per persoon per stuk.

Individueel (de workshops zijn dan helemaal op jou afgestemd en je kunt snel starten op data die voor jou goed uitkomen, kan dus ook wisselen in weekdagen, ideaal als je onregelmatig werk hebt bijvoorbeeld), dan wel in een klein groepje (planning van afspraken 1 tot 2 maanden in het voren om er PR aan te geven).

Je kunt dus het hele jaar door starten.

In januari en september start een nieuwe reeks workshops in cursusvorm, als je in een vast groepje op een vaste dag eens in de vier weken les wilt krijgen. De eerste aanmelding bepaalt welk dagdeel dat zal zijn, daarna komt hij op de agenda van de website.


Meer info over deze cursus / workshops:
https://wittewaterlelie.blogspot.nl/2016/06/cursus-beginselen-van-het-mandala.html

Neem contact op met Angelique Moorman, via
https://wittewaterlelie.blogspot.nl/